Kako upočasniti staranje in izboljšati imunski sistem?

Omega 3-nenasičene maščobne kisline imajo številne koristi za zdravje in  šele v zadnjih nekaj letih so odkrili precej koristi za človeka, če jih le-ta redno uživa. Omega 3 prihajajo iz mnogih virov, v naši preharani pa so najboljši in najbolj kvaliten vir omega 3 prav ribe.

Prednosti Omega 3-nenasičenih maščobnih kislin:

Upočasni staranje

Najnovejše raziskave kažejo, da uživanje Omega 3 lahko upočasni proces staranja. Seveda tudi drugi dejavniki – pravilno prehranjevanje in telesna vadba - igrajo pri tem pomembno vlogo.

Spodbuja imunski sistem

Največja korist, ki jo boste dobili od Omega 3 je, da spodbuja imunski sistem, zato se boste počutili zdravi in močnejši. Če dobite prehlad ali gripo, vam bo prav dodatno uživanjem rib ali  Omega 3 kapsul pomagalo v boju proti resnosti in trajanju prehladov ali viroz.

Skrbi za moč in vzdržljivost

Pri tem, da je spodbujevalec imunskega sistema, poveča tudi telesno energijo in moč na vseh ravneh . Razlog, da je temu tako, je, da izboljša  imunski sistem,zaradi česar se počutite zdravi, bolj pozitivni in močnejši. Kje vidim veliko prednost Omega 3 v moji prehrani, je v telovadnici. Ne samo, da se počutim bolj energično, tudi veliko močnejši sem. Posledično se lahko doseže več intenzivnosti med samim treningom.

Kot sem rekel že prej, je najboljši način, da dobite Omega 3, uživanje rib. Priporočljivo je, da imate 2 obroka rib na teden. Sardele so verjetno najboljši vir Omega 3 za vas. Če niste prepričani o ravni živega srebra v ribah, naj vam ponudim ta predlog. Pozanimajte se, kje so bile ribe ujete ali državo izvora. S tem mislim, lahko nekatere vode, kjer so lahko ulovljene ribe bolj onesnažene kot druge. Za dni, ko ne jeste rib, vzemite 2 kapsuli Omega 3 kapsule na dan in se prepričajte, da te kapsule vsebujejo čisto Omega 3 kislino in da so od znanega proizvajalca športne prehrane.

Ta članek vsebuje tudi osebno mnenje o prednostih in koristih omega 3 nenasičenih maščobnih kislin. Te faktorji se razlikujejo od človeka do človeka, saj imajo na vsakega posameznik nekoliko drugačen učinek. Med drugim pa v tem času poteka še mnogo raziskav o Omega 3 kislinah in njihovih pozitivnih učinkih na človeka.

Primož Raspotnik – profesionalni osebni trener, strokovnjak na področju zdrave prehrane in fitnes vadbe, ki je v 10-letni karieri pomagal več kot 600 ljudem spremeniti življenje.

VIR

PRIMOŽ RASPOTNIK

Fitnes je moj drugi dom že več kot deset let, v tem času sem do lepše postave in boljšega počutja pomagal več kot 600 osebam.
MojMusli Fit13

Kontaktni podatki

Primož Raspotnik
TABOR 13
Ljubljana, Slovenija 1000

Telefon: +386 (0)31 50 03 98
E-pošta: info@body-fit.si

Prodaja

 • Kinetični trakovi

  Kinetični trakovi

  Trenažni pripomoček profesionalcev tudi pri nas. Uporaba Kbands trakov pri treningu specifičnih tehnik v vašem športu vam pomaga hkrati izpopolniti...

Zadovoljstvo strank

 • Trening s Primožem je zares pravi užitek. Z besedami se ne da opisat kako si po končanem teningu poln energije  in volje za delo ves dan. Verjemite...

  Marjeta Grilc
 • Za tebe in tvoj fitnes sem izvedela preko prijateljice. Odločitvi, da ga bom obiskovala je botrovala predvsem moja slaba telesna aktivnost. Glede na to,...

  Vera G.
 • S Primožem treniram sedaj že kakšno leto, tako da sem že dodobra spoznal njegovo delo. Pri njegovem načinu dela mi je všeč individualni in  profesionalni...

  dr. med. spec. krg. Matej Lavrič